След 2 години: Какво се случва в Къщата на ужасите след шесторното убийство в Нови Искър

Къщата на ужасите в Нови Искър, в която бяха застреляни петима, а шести член на семейството беше намерен убит недалеч от нея, е заключена с дебели вериги и никой не смее да пристъпи прага, съобщава „Труд“.

Почти 2 г. мястото тъне в злокобна тишина, а съседите инстинктивно преминават на отсрещния тротоар. Според тях, домът е бил обявен за продан, но все още не се е обадил нито един човек. И досега съседите с ужас си спомнят 2 януари 2018 г., когато в къщата на ул. “Лозянски дол” 5 бяха открити труповете на Неделчо Юнаков на 41 г., 20-годишният му син Георги, 16-годишната му доведена дъщеря Нанси, 18-годишният й приятел Боби, както и бабата на момичето.

Те са престояли в къщата почти 2 денонощия, защото никой от съседите не чул изстрелите в новогодишната нощ заради фойерверките и саморъчно направения от убиеца заглушител. За издирване беше обявена майката на Нанси и жена на Неделчо – Кети Кюхова. Появиха се съмнения, че тя е свързана с трагедията, но на следващия ден тялото й беше открито в кладенец край Нови Искър.

По-късно ще стане ясно, че тя все пак има връзка с разстрела – той е извършен от любовника є, с когото тя скъсала преди дни. На 31 декември 2017 г. цялото семейство се готви да посрещне Новата година в къщата, която купило с кредит наскоро.

Децата от предишните бракове на Кети и Неделчо не отиват на купон с приятели, а остават с родителите си. На гости е поканен и приятелят на 16-годишната Нанси – Боби Иванов, който също е от Нови Искър. Друго момче – съученик на Нанси, се разминава по чудо със смъртта, защото родителите му не го пускат да отиде на купон при нея. Към 19.30 ч. Кети отива да разходи кучето.

Бившият й любовник Росен Ангелов, с прякор Горския, я дебне през цялото време. Точният час на смъртта на жената не е ясен, но тя е била убита първа, са категорични патоанатомите. Какво прави килърът до 23 ч., когато се връща, за да избие останалите от семейството, ще остане тайна завинаги. След 22 ч. Неделчо и децата започват да се притесняват, че Кети все още не се е прибрала от разходката с кучето. Час по-късно в къщата влиза Росен Ангелов. Той хладнокръвно застрелва с по няколко куршума петимата, пуска и по един контролен изстрел в главите им.

Последна е бабата, която е на горния етаж. Убиецът гази в кръвта на жертвите и оставя следи, които се опитва да изтрие. Една обаче остава. Датата е 31 декември 2017 г. Росен се качва на джипа на Кети, който е паркиран пред къщата, натоварва трупа є и го изхвърла в кладенец край Нови Искър. Изтрива отпечатъците си от колата и я зарязва наблизо.

Повече никой не го вижда жив. Два дни по-късно братът на Неделчо звъни в полицията. Той с часове се опитва да се свърже с роднините си, за им честити новата година, но телефоните на всички мълчат. Пристигналите полицаи заварват ужасяваща гледка. Къщата е потънала в кръв, на двата етажа лежат пет трупа. Ден по-късно полицията вече има заподозрян – Росен Ангелов.

За него се знае, че е вълк единак и много добре физически подготвен. Той ходел всеки ден на работа в Нови Искър, изминавайки 20 км. пеша от с. Луково, близо до Своге, където имал къща. Коли на жандармерията, тежка бронирана техника, хеликоптер и барети започват издирването му. Претърсена е къщата на Ангелов.

Полицаите открили, че в нея до преди часове е имало някой, компютърът е заварен включен, е него е качена любимата на Росен детска порнография. В София плъзга слух, че Ангелов е видян в жк “Дружба” в София, което предизвиква паника в района. Сигналът се оказва фалшив. Кръгът около убиеца обаче се стеснява и той явно разбира това.

От къщата си в Луково се придвижва до изоставена вила наблизо. Вади пистолета, с който е застрелял семейството и си пуска куршум в главата. Тялото е намерено два дни по-късно от полицаите, претърсващи района. МВР така и не обясни защо Ангелов, който не се е крил преди масовото убийство, не е бил задържан по рано, след като преди 9 г. е обявен за издирване за блудство с дете. Той е бил активен в профила си във Фейсбук, срещал се е с Кети, ходил е на работа. И е замислял нови престъпления, заради които е посегнал на любовницата и семейството й.

Криминалисти посочиха два мотива за зверското престъпление – емоционален и финансов. Убитата Кети Кюхова се е занимавала с почистване на домове на заможни българи в София и околностите, а Росен е искал да ограби някои от тези жилища. Именно това станало причина за разрива в отношенията между двамата – Ангелов настоявал да получи от нея ключове и достъп до алармените системи на някои от тези домове, което накарало Кети да осъзнае, че любовта му не е била съвсем безкористна и тя се разделила с него. Според полицията, Росен е избил семейството на жената, за да бъдат заличени всички свидетели.

Кой е Росен Ангелов? Криминалната кариера на убиеца започва през 1994 г., когато като войник е осъден за търговия с валута. Това обаче е дребно престъпление на фона на всичко, което ще последва в живота му. Три години по-късно – през 1997 г. започва първото дело срещу него за блудство.

Ангелов е обвинен, че е насилил 11-годишната дъщеря на жената, с която живеел тогава и е осъден на 7 г. Малко след като излиза от затвора прави катастрофа, като шофьор на такси. Осъден е на пробация и пак е издирван. Пак край с. Луково. Следват още редица обвинения, едно от тях отново за блудство с 12-годишно дете, но така и не влиза в затвора, защото успява да се скрие и е издирван цели 9 г., като така и не е хванат.

Наричали го Горския. Ходел пеша, живеел изолирано. Нямал нито документи, нито постоянна работа, нито постоянен дом. Познатите му го описват като лукав, хитър, интелигентен. Увличал се от оръжия. В дома му са били открити дори части от ръчни гранати.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share