Сливналия „изгоря“ с 2 бона, помагал на полицията

Сливналия „изгоря“ с 2 бона, помагал на полицията

66-годишен жител на Сливен е „изгорял“ с 2 000 лв. след превърнала се в класика измамна схема, че уж помага на полицаи да задържат …измамници.

Мъжът получил обаждане на стационарния си телефонен номер преди обяд на 30 ноември като обадилият се представил за старши криминален инспектор, който е по следите на престъпници, но в момента се нуждае от съдействие и предоставяне на крупна парична сума, която в последствие ще бъде възстановена заедно с благодарност от министъра.

Подведеният от обаждането сливналия оставил плик с банкнотите пред входа на дома си и зачакал повторно обаждане. Едва привечер на същия ден усетил капана и потърсил съдействие в местното РУ „Полиция“, откъдето образували досъдебно производство.

От ОД на МВР в Сливен многократно са отправяла предупреждения за възможни измами и апели за бдителност и въпреки това схемите на измамниците продължават да набират жертви. Предпоследният случай е от 17 ноември, когато представил се за социален работник мъж подмами 86-годишна пенсионерка да му предостави 6 000 лв. под претекст че ще й осигури допълнителни социални средства.

Измамникът бе задържан в Бургас, оказа се 59-годишен отдавнашен познат на местните криминалисти и че е с дебело досие и изтърпени половин дузина присъди.