Смел българин спаси адвокат, нападнат от подивял политик на улицата в Испания

Млад българин спаси адвокат, нападнат на улицата от испански политик, пише worldbg.eu, позовавайки се на El Plural. Инцидентът е станал на 16 декември миналата година в Естепона, когато Исмаел Алварес Санчес, номер две в партийната листа на ултрадясната партия Vox на последните избори в град Манилва, провинция Малага, е нападнал колега на бившата си приятелка.

Към 11:30 часа 55-годишният политик видял автомобила на приятелката му, с която бил в процес на раздяла, паркиран до колата на неин колега – адвокат в град Естепона. Алварес изчакал адвоката да излезе и го нападнал в гръб. Жертвата се опитал да избяга, но агресорът започнал да го удря по лицето с американски бокс.

Случайно минаващ българин видял ранения да лежи на земята, а агресорът бил коленичил до него. Нашенецът се приближил, а нападателят побягнал, качил се в автомобил и избягал. Пристигналата Бърза помощ закарала жертвата в болницата „Коста дел сол”, а впоследствие, заради множеството наранявания, е бил преместен в лицево- челюстната хирургия на Гражданската болница в Малага.

Исмаел Алварес сам се предал в полицията, където е задържан. В показанията си той обяснил, че е страдал от депресия и в този момент е изгубил контрол. По- късно е подал оставката си като член на партията Vox и е заявил, че няма да участва в бъдещи избори.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share