Снимки: Божков на яхта с Бобоков, празнуват рожден ден с Жоро Тениса

Снимки: Божков на яхта с Бобоков, празнуват рожден ден с Жоро Тениса

Бизнесменът Васил Божков се познава не само с разследвания за вноса на опасен боклук Пламен Бобоков, но и с още един клиент на Специализираната прокуратура по знаково дело за участие в организирана престъпна група – Георги Божилов – Жоро Тениса.

С единия избягалият в Дубай Божков се е снимал на яхта, а с другия е празнувал рожден ден, пише „24 часа“. Фотосите изглеждат автентични, но от кого са правени, не е ясно.

На снимките се вижда, че Божков празнува рожден ден с Жоро Тениса. На купона са и половинките на двамата – Елена и Боряна.

За Божков, който е роден на 29 юли, има специална торта, украсена с пура. Според човек, който не е от близкото обкръжение на бизнесмена с 18 обвинения, но познава част от приятелите му, Тениса е бил на рожден ден с него и миналото лято. Божков обичал гръцкото крайбрежие. Затова през 2016 г. отпразнувал 60-годишния си юбилей на остров Миконос – перлата на Егейско море.

Името на Жоро Тениса се появи в медийните и съдебни хроники в средата на януари 2015 г., когато десетки спецполицаи и антимафиоти атакуваха луксозна къща в столичния кв. “Бояна” на бизнесдамата Мила Георгиева.

Акцията бе за разкриване на банда, замесена с наркотици. МВР и прокуратурата имаха подозрения, че групата или хора, които гравитират около нея, са свързани с поръчки за убийства, палежи и данъчни престъпления

Но до обвинителен акт за такива престъпления не се стигна.

Делото е внесено в спецсъда само за участие в група за разпространени на дрога. Веднъж е върнато за доразследване и пак е изготвен обвинителен акт.

Последното заседание е било този месец, а следващото е насрочено за есента.

Освен за участие в наркогрупата в средата на юни Жоро Тениса е бил обвинен по едно от делата, които се водят срещу Васил Божков, който е в Дубай и се чака екстрадицията му.

По него хазартният бос е следствен за 7 престъпления, сред тях за побудителство към 4 убийства.

Тениса е подведен под отговорност за участие в групатана Божков, но каква е конкретната му роля, засега не е ясно. Той е на свобода срещу 10 000 лв. гаранция. Наскоро в тв интервю Пламен Бобоков каза, че се познава с Божков от 90-те години и “се движат в един кръг”.