Софиянци от баровски квартал изпищяха, крадат от кецове до коли

Софиянци от баровски квартал изпищяха, крадат от кецове до коли

Масови кражби в столичния квартал „Витоша“. За това сигнализираха част от пострадалите в телевизионно интервю. Само за последните две седмици от септември случаите са над 10. Крадците задигат от велосипеди до кецове.

Всичко, оставено в автомобилите, също изчезва бързо – телефони, лаптопи и дори монети по левче, а понякога и самите автомобили. Под прицела на крадците са различни точки в квартала – от търговски обекти до частни домове и гаражи.

Тони Георгиева е собственик на СПА център за домашни любимци. Крадците разбиват склада. Въпреки късния час никой не е чул нищо. Според жената патрули има, но само по оживените улици. Мъж, пожелал анонимност, се разделя с чисто новия си автомобил – модел 2020 г. Въпреки че струва 85 000 лева и разполага с най-модерните защитни системи, собственикът му се радва едва 10 дни.

Веднага подава сигнал и в полицията, но резултат все още няма. Мъжът няма надежда колата му да бъде намерена. Междувременно жителите на квартала продължават борбата срещу престъпността със собствени средства – алармени системи и камери.

От МВР съобщиха, че работят по случаите с подадени жалби за влизане с взлом. Призоваха още такива да се подават независимо от размера на кражбите.

loading...

 

loading...