Спас, който уби двама колеги при брутална катастрофа, влиза в затвора

Спас Живков Спасов, който през октомври 2021 година предизвика брутална катастрофа на АМ „Тракия“, отнела два човешки живота, се призна за виновен и получи 3 години и 4 месеца затвор от Бургаския окръжен съд.

43-годишният мъж от Харманли ще трябва да изтърпи наказанието си при първоначален общ режим, става ясно от решението на БОС, предава Флагман бг.

Трагичният случай е от 8 октомври 2021 година, когато Спас, управлявайки служебния си автомобил „Опел Инсигния“, пътувал в командировка заедно с двама свои колеги от „Технострой инженеринг“.Около 8 часа сутринта, в района на км.318 на АМ Тракия в посока Бургас той предприема рискова маневра.

Шофирайки със 168 км/ч в лявата лента Спас блъска товарен автомобил „Мерцедес“, който преди това е предприел изпреварване. От удара „Опел“-ът се завърта и забива в друг товарен автомобил, след което излиза извън платното за движение и се самозапалва.

Спас е единственият оцелял. Двамата му колеги – на 50 и 48 години загиват на място, вижте снимки от инцидента през 2021 година:

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share