Спецакция: 18 престъпници натръшкани в кауша във Варна

Арестуваха 18 души при специализирана полицейска операция във Варненско, съобщиха от МВР. Спецоперацията за противодействие на битовата престъпност се проведе на 14 и 15 май 2020 г. в гр. Белослав и градовете Аврен и в Провадия.

Полицията направи общо 11 КПП-та и множество масирани полицейски проверки. Един от арестуваните 18 души е обявен за издирване за установяване на адрес. Направени са 29 полицейски разпореждания по чл. 64 от Закона за МВР.

От МВР съобщават, че са проверени общо 408 лица и са „профилактирани” над 70 лица от криминалния контингент.

По време на акцията е установен извършител на кражба от частен дом в село Синдел, води се досъдебно производство. Установен е и 53-годишен шофьор на камион с прекратена регистрация. По случая е образувана преписка.

При акцията са проверени общо 204 автомобила. Съставени са 16 акта по Закона за българските лични документи, 2 акта по Закона за МВР и фиш по Закона за движение по пътищата.

В село Куманово полицаи са подали сигнал за спиране на опел „Астра“ с чужда регистрация, но шофьорът избягал. Малко по-късно полицаите открили колата изоставена отключена в поле с рапица до гора в землището на с. Орешак. Открит и арестуван е шофьорът-беглец – Р. И., на 18 г. от село Каменар, който няма шофьорска книжка.