Специалистите психолози: Анка разказва за случката без никаква емоция

Специалистите психолози: Анка разказва за случката без никаква емоция

Заключението на комплексната експертиза, касаеща психичното състояние на Анка, е, че тя е физически и психически здрава. Това каза прокурор Атанас Илиев по време на гледането на мярката за неотклонение на осиновителката в съдебната зала, предаде „Марица“.

Прокурор Илиев посочи, че макар и на ранен етап от разследването, са събрани достатъчно доказателства, които водят до обосновано предположение, че именно Михайлова е автор на деянието, касаещи умишлено тежко престъпление с наказание от 3 до 15 години. „Преки доказателства за това липсват, както и такива за наличието на друг човек в жилището по време на инцидента. Разпитани са четирима лекари, извършили първоначалните прегледи на детето. Вероятността този вид телесни повреди да се получат от падане от легло, маса, кушетка или каквото и да е било, е на практика нулева. За установяване на самите телесни повреди и механизма на тяхното получаване е назначена съдебномедицинска експертиза“, посочи Илиев.

По думите му, изводите на вещите лица при беседата с нея са няколко. Според тях Анка разказва за случилото се без никакви емоционални експресии, съотносими към ситуацията. Липсва емпатия, а единствените видими емоции, които демонстрира са свързани единствено с отношението към нея от органите на реда.

„В хода на това беседване са направили още един категоричен извод, който сочи за отношението на Анка към наказателния процес. Тя изявява желание да сподели множество подробности за изграждане на самозащитна стратегия. Видно пак от обсъждането, представените от нея версии са с несъответствия помежду си и не кореспондират със състоянието на детето“, подчерта прокурорът.

В крайна сметка след близо три часа съдът взе своето решение и остави Анка за постоянно в ареста.