Спецченгетата разбиха банда за търговия с оръжие

Специализираната прокуратура обвини трима души за участие в организирана престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на незаконни огнестрелни оръжия на територията на България.

Двама от участниците в групата са задържани вчера в Добрич при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура и със съдействието на Дирекция „Жандармерия“ в МВР. Те са арестувани, докато продават 12 оръжия – пистолети и картечни пистолети. Третият от бандата, за който има доказателства, че е част от престъпната група, е извън страната и спрямо него ще бъде изготвена европейска заповед за арест, поясняват от държавното обвинение пред Лупа.бг.

За да бъде разбита бандата, в Добрич са престърсени 8 адреса. Там е намерено и иззето голямо количество огнестрелни оръжия – над 20 пистолета със заличени фабрични номера, 50 пълнителя и 2000 боеприпаса за тях, картечни пистолети, автомати, заглушители, както и множество части и механизми за различни оръжия. Иззети са 4500 лева и 400 евро в брой, за които има данни, че са придобити от престъпна дейност.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2019 г. И тримата обвинени са осъждани за тежки умишлени престъпления. Двамата са задържани за 72 часа. За всеки от тях Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share