Спипаният фалшификатор на документи взимал по €250 за шофьорска книжка

Спипаният фалшификатор на документи взимал по €250 за шофьорска книжка

Трима фалшификатори на документи се озоваха в ареста след мощна акция на полицията и прокуратурата. До момента е установено, че всеки от участниците в организираната престъпна група – Иван Богоев, на 56 г., М.М., на 30 г. , и Х.Р., на 68 г., имал определена роля – набиране на хора, които искали да се снабдят с фалшиви документи, възлагани на поръчката и впоследствие нейното изпълнение.

Желаещите да се снабдят с неистинските документи заплащали по 250 евро за лична карта и същата сума за шофьорска книжка и по 300 евро за изработката на задграничен паспорт. Повечето от тях са български граждани, живеещи в чужбина, има и чужденци.

По делото са извършени претърсвания и изземвания, лични обиски, огледи на местопроизшествие и са разпитани свидетели. Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да се извърши преценка на събраните доказателства с оглед внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Действията по разследването по досъдебното производство продължават под надзора на Окръжната прокуратура.

Единият от задържаните е небезизвестният Иван Богоев, който е един от най-крупните фалшификатори в историята на Пловдив. Срещу него са извършвани множество спецоперации във връзка със схема за фалшифициране на документи и пари.