Спипан с дрога дилър накисна авер, иска си у дома

Спипан с дрога дилър накисна авер, иска си у дома

Спипан в хода на спецполицейска акция при сделка с метамфети и марихуана изпечен старозагорски дилър разигра истинско театро в съдебната зала, където накисна свои приятели и поиска да бъде пуснат на свобода с мярка за неотклонение „домашен арест“.

Излезлият предсрочно от затвора преди броени месеци Тихомир Стоев е бил арестуван заедно с още четирима свои клиенти вечерта на 12 август в апартамент, намиращ се на улица „Хрищян войвода“ в квартал „Зора“.

При обиска на жилището униформените открили пакетче с 490 грама метамфетамини и няколко разфасовки с общо 105 г марихуана.

В една от стаите имало електронна везна и колба със следи от наркотик по стените й. Намерени били и 16 200 лв в копюри от по 100 лв, за които се предполага че са придобити от незаконна дейност.

В съдебната зала 38-годишният Тихомир, който има зад гърба си вече две ефективни присъди за наркоразпространение заяви, че откритата в хода на акцията дрога не е негова, а на неговия приятел Георги Д., който заедно с приятелката си Силвия Р. от много време насам произвеждали метаамфети.Те обаче не били издирени и разпитани.

По думите му част от показанията на заварените в апартамента две жени и трима мъже били изтръгнати с насилие от разследващите полицаи.

Стоев се изживя като жертва на полицейски произвол и почти с насълзени очи поиска да му дадена по-леката мярка за неотклонение. Парите по думите на адвоката му били част от спечелен преди време джак пот от лотария в размер на 220 бона. Част от печалбата клиентът дал на близки, за да посрещнат нуждите си по време на пандемията от коронавируса.

Съдът изслуша търпеливо сълзливите обяснения на наркодилъра и в крайна сметка реши, че макар и в самото начало на образуваното бързо досъдебно производство разследващите са събрали достатъчно аргументи и доказателства за причастността на ексзатворника към незаконната дейност.

Двама от заварените в апартамента на Тихомир „гости“, мъж на 38 години и жена на 31-а са привлечени като обвинеми по досъдебното производство, другите двама са дали показания и са освободени.