Спипаха автоджамбази с краден микробус

Двама жители на котелското село Градец са били задържани с откраднат и обявен за издирване микробус „Пежо Партнер“, който бил задигнат от село в община Септември.

Автомобилът бил засечен от полицаи на районното управление на община Тунджа по черен път до село Межда, при проверката двамата мъже на по 39 и 33 години пробвали да се представят с чужди документи, като единият паспорт бил на гръцки гражданин.При обиска на буса униформените открили множество крадени из цялата страна вещи както и технически средства за взломяване бравите на леки и товарни автомобили.

Образувано е досъдебно производство, двамата мургави апаши са задържани първоначално за денонощие, а в последствие с прокурорска заповед и за 72 часа. Според запознати арестуваните са работели за притежател на незаконна автоморга, на когото предавали задигнатите коли и части.

Междувременно за постоянно в следствения арест е оставен 39-годишният криминално проявен Драгия Петров от село Калояново, Сливенско след като по сигнал полицаи извършили обиск в дома му и намерили там богато обзаведена лаборатория за производство на метаафетамини. Петров вече има зад гърба си една изтърпяна ефективна присъда за същото престъпление, излязъл е от килията преди по-малко от години и сегашната му дейност е в условията на опасен рецидив.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share