Спипаха бандити при кражба от златарско ателие в Шумен

Един мъж е бил задържан на местопрестъплението, а втори след няколко часа издирване след дръзка кражба от златарско ателие в Шумен, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. И двамата арестувани са с богато криминално минало и много присъди.

Сигнал за произшествие в златарското ателие на Гарабед Гарабедян на ул. „Цар Освободител“ постъпил в полицията малко след 15:20 на 17 септември. Това е поредното посегателство срещу обекта, а преди години Гарабедян запази хладнокръвие дори когато тийнейджъри размахали под носа му пистолет.

Двамата мъже оглеждали златните накити, успели да заблудят златаря, а единият от непознатите ус пял да открадне златен синджир и изчезнал от магазина. Без да се усети вторият, продавачът успял да подаде сигнал до охранителната фирма, която охранява обекта, патрул на частните гардове реагирал незабавно и спипал втория бандит вътре в самия магазин. Гардовете извикали полиция, а при проверка се оказало, че задържаният е старият познайник на полицията, 32-годишният Коста Алексиев, съден за кражби, грабежи, измами и противозаконни отнемания на МПС.

Вторият крадец се покрил, но за няколко часа полицаите успели да го намерят и него. Това бил 31-годишният Милко Димитров. Димитров е осъждан 16 пъти, има 15 криминалистически регистрации за кражби, грабежи и телесни повреди.

Случаят е докладван на РП- Шумен. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Работата по документиране на престъплението продължава. За извършено престъпление по чл. 195 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.