Спипаха двама братя със 17 кг марихуана, окошариха и клиент

Марихуаната е иззета от жилищни помещения в село Искра 51-годишен разпространител на марихуана от село Искра бил заловен в момент на сделка.

В последствие при оперативно издирвателните мероприятия е установено, че същия извършвал престъплението в съучастие с 48- годишния си брат. Извършени са множество процесуални действия по претърсване и изземване на територията на село Искра. На предварително уговорено място на сделка за дата 30 януари, в близост до язовир Брягово бил установен и задържан 34-годишен купувач от Хасково.

Мъжът се придвижвал с лек автомобил БМВ. Направения по надлежния ред драг чек тест отчел положителен резултат, а именно марихуана и кокаин. В хода на работата по разследването бил претърсен и имота на двамата братя от Искра. В две стаи със закрити прозорци от тяхната къщата, униформените се открили изградени въжени простори по стените, върху които били накачени множество стръкове канабис – клони заедно с листа и съцветия на тях, за да съхнат. В следствие на установените връзки между лицата са претърсени и два частни адреса на територията на Хасково, от където е купувача.

Приобщени към разследването са множество веществени доказателства – марихуана на общо тегло близо 17 кг, електронна везна, мобилни телефони и сумата от близо 14 хиляди лева. Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ Първомай съгласно ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство във връзка с извършено престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. Случая продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share