Спипаха над 500 пияни и дрогирани зад волана за половин година, а най-много са…

Спипаха над 500 пияни и дрогирани зад волана за половин година, а най-много са…

Над 500 водачи са хванати в крачка зад волана, след като са употребили алкохол или наркотици, в рамките на първото полугодие – от началото на януари до края на юни. Превесът, обаче, е за дрогираните, като съотношението е 60/40, пише „Марица“, като се позовава на данни от полицейските бюлетини.

Най-малко са заловените весели шофьори през януари и март, а най-почерпени и дрогирани са настъпвали газта през месеците май и юни.

Потенциалните убийци не се срамят да счупят дрегера, като през първата половина на 2020-та са регистрирани рекорди със стойности над 3 промила. Почитателите на наркотиците пък имат предпочитания най-вече към марихуана, канабис, кокаин и амфетамини.

Не е ясно колко от пияните и дрогираните водачи са минали метър или колко от тях са били на косъм от голяма трагедия и извършването на убийство (или самоубийство) на пътя, но е факт, че броят на подобни безотговорни водачи се увеличава и то с минути. Полицията продължава стриктно да следи за нарушители, седнали зад волана под въздействието на опиати.