Спипаха рецидивист, задигнал 2 автомобила

Най-фрапиращ от специализираната акция вчера се оказа случаят с криминално проявения рецидивист Е.Й.- 36г. от Пазарджик. По разобличаването му работиха съвместно криминалисти от полицейските управления в Пазарджик и Пещера.

В РУ-Пазарджик бил получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Пежо“ от района на улица „Пловдивска“. Возилото е собственост на частна фирма. Шофьорът на автомобила извършвал разносна търговия и слязъл, за да вземе доставките на клиентите. Издебвайки това извършителят седнал зад волана и потеглил. Незабавно входно-изходните артерии на областния град били блокирани, но автоапашът успял да се измъкне по посока Пещера.

Автопатрули на пещерското районно управление успели да го засекат и последвало преследване. Не след дълго беглецът бил спрян и задържан. Оказало се, че пазарджиклията е зад волана с 1.78 промила концентрация на алкохол и с положителна проба за наркотични вещества. С него започнали да работят криминалисти от двете полицейски управления.

Така се установило, че криминално проявеният мъж е автор и на друга кражба на автомобил, ползван от жител на областния град. Преди два дни „Опел“-ът бил открит изоставен на територията на пловдивско село.

Е.Й. е извършил и две кражби през миналия месец. На пети май той отмъкнал дамска чанта с лични документи и сумата от 200 лева, притежавани от 57-годишна пазарджиклийка.

На 11 май откраднал от камион паркиран в Пазарджик мъжка кожена чанта на водача му със сумата от 1060 лева.

Дръзкият апаш е задържан първоначално за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пещера. Срокът на задържането му е удължен от прокуратурата със 72 часа, а работата по документиране на престъпната му дейност продължава и към момента.

Вчера на територията на областта бе реализирана специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Както вече ви информирахме тя обхвана десетки населени места на територията обслужвана от полицейските управления в Пазарджик, Пещера и Септември.