Спипаха търговец с 210 кила нелегален тютюн

Спипаха търговец с 210 кила нелегален тютюн

59-годишен жител на Сливен е бил спипан да транспортира с лекия си автомобил „Ауди“ 21 чувала със ситно нарязан тютюн без акцизни бандероли.

Непознатият до сега на криминалистите Ниязи Айриев е бил спрян за проверка в хода на специализирана акция на икономическата полиция след подаден оперативен сигнал за търговия с контрабандни стоки. Заедно с водача е била задържана и спътницата му, 48-годишната Силвия А. Двамата не са успели да представят документи за произхода на стоката.

От началото на годината това е първият случай за намиране на подобно количество тютюн, който по първоначална информация бил за зареждане на няколко търговски обекта в ромските квартали на Сливен.

Още четирима души са били закопчани в хода на друга спецакция за борба с наркотрафика, иззети са били 2 кг марихуана, която била намерена при обиска на квартира, ползвана от 36-годишен криминално проявен мъж.

В хода на претърсването са намерени електронна везна, голяма сума пари и други вещи с отношение към този вид престъпления.