Спипаха шофьор с коктейл от дрога, в колата му – амфетамин и канабис

Спипаха шофьор с коктейл от дрога, в колата му – амфетамин и канабис

Наркотични вещества и двама водачи, употребили дрога, установиха полицаи във Велико Търново и Свищов, информираха от полицията.

В неделя в областния град е извършена проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от 51-годишен местен жител. В хода на проверката в автомобила са установени и иззети 13 пликчета, съдържащи около 20 грама бяло прахообразно вещество и около 10 грама растителна маса, които при полеви наркотест са реагирали съответно на амфетамин и канабис.

При тест на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на метаамфетамин, амфетамин и кокаин. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Същия ден в Свищов е извършена проверка на лек автомобил „Хюндай“, управляван от 29-годишен от Кубрат. В хода на проверката е намерено и иззето около 1 грам бяло кристалообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин.

Водачът е изпробван за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.