Спипаха 19-годишно муле, носил плячката от Сливен за Русе

Спипаха 19-годишно муле, носил плячката от Сливен за Русе

19-годишен жител на село Кипилово, община Котел попадна в ареста по обвинение, че е съучастник в телефонна измама по класическата вече схема „полицията търси съдействие от граждани“.

Момчето ще застане пред Темида за измама, осъществена на 1 декември спрямо 66-годишен сливналия, който решил да помогне на криминалистите при залавяне на измамници с 2 000 лв. Парите били оставени до контейнер за смет в център на Сливен. Задържаният разказал, че с него се свързал непознат мъж по повод публикувана в интернет обява за работа и му съобщил, че е одобрен за позицията, но преди това трябва да извърши една куриерска услуга и да отнесе пакет с документи до Русе.

Кипиловецът взел пакета, но се усъмнил че има нещо нередно и докато размишлявал как да постъпи поелите досъдебното производство полицаи похлопали на домашната му врата. Задържаният не е криминално проявен и възстановил по-голямата част от сумата.

Това е вторият задържан напоследък от сливенските полицаи измамник, след като на 17 ноември представил се за социален работник мъж подмами 86-годишна пенсионерка да му предостави 6 000 лв под претекст че ще й осигури допълнителни социални средства. Измамникът бе задържан в Бургас, оказа се 59-годишен отдавнашен познат на местните криминалисти и че е с дебело досие и изтърпени половин дузина присъди.