Спират на границата за неплатени глоби от КАТ: Плащаш или се връщаш

Шофьорите, които имат неплатени глоби и фишове по Закона за движение по пътищата, не могат да преминат границата със Сърбия, ако не оправят сметките си на място.

От 3 юни на ГКПП-Калотина работи изнесен терминал за проверка на санкции по наказателни постановления. С един клик униформените виждат цялото ни досие в КАТ. Това на практика означава, че за да продължим, трябва да заплатим глобите или да се върнем обратно.

На място ще ни връчват и наказателните постановления и фишове, които по различни причини не сме си получили на посочените адреси. Те също могат да се плащат директно на новия терминал. При стари глоби в голямо просрочие може дори да бъде отнета книжката, което със сигурност означава край на пътуването, ако в колата няма друг шофьор.

За електронни фишове за превишена скорост не е задължително заплащането на място. Те могат да бъдат платени по обичайния ред в законоустановения срок.

От МВР обмислят пилотният проект да тръгне и за другите ГКПП-та. Това ще се окаже голям проблем за българите, които в този сезон се стягат за море в Гърция или отскачат на шопинг до Одрин.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share