Спортистите, гаврили се с 16-годишен на Гребната в Пловдив, се изправят пред съда

Спортистите, гаврили се с 16-годишен на Гребната в Пловдив, се изправят пред съда

20-годишният Християн Кочев, наборът му Пламен Тингаров и Кристиан Панайотов, които отвлякоха и се гавреха с 16-годишно момче в Пловдив, застават пред съда. В понеделник тримата ще се изправят пред магистратите от Окръжен съд.

По време на разпоредителното заседание ще стане ясно дали Християн, Пламен и Кристиан ще се признаят за виновни, или процесът срещу тях ще тръгне по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица, пише „Трафик“.

Припомняме, че Кочев е предаден на съд и за това, че е изнудвал жертвата, пискал му е 1000 лева, за да не разгласява позорящи обстоятелства, както и че е заплашил със смърт 16-годишния.

Припомняме, че те го качили насила в автомобила на Пламен Тингаров и го отвели в района на Гребната база. Там единият го заплашил с нож и го принудил да се съблече гол. След това му нарязали дрехите на парчета и ги хвърлили.

Следващата серия от гаврата била да направят фотосесия на голото момче. Заплашили го, че ако не им плаща по 1000 лева всеки месец, ще пуснат снимките му във фейсбук и инстаграм. Освен това похитителите го ритали в слабините, а след това го накарали да пълзи в краката им и да чисти обувките им.

Момчетата са бивши възпитаници на спортното училище „Васил Левски” в Пловдив. Тренирали борба. Кочев е с криминална проява за шофиране след употреба на наркотици през пролетта на миналата година. Останалите момчета за пръв път се сблъскват с органите на реда.

Отвличането има и предистория. На 11 май 16-годишният и Кочев се срещнали случайно. Пострадалият бил с приятелката си. Християн се приближил към тях, като момичето било помолено да се отдалечи. След това Кочев започнал да нанася удари с отворени длани и юмруци по главата и тялото на пострадалия. Заплашил го с нож и пистолет и поискал мобилния му телефон. Пострадалият му го дал. Кочев проверил съдържанието и като забелязал наблизо преминаващи хора прекратил агресията си и се отдалечил.

Според обвинителният акт трите момчета са се гаврили жестоко с мишената си. Те снимали по-малкото момче с телефоните си, а клипчетата изпращали на приятели и познати. Накарали 16-годишния дори да пие вода от локва, както и др. унизяващи действия. Кочев му казал, че от понеделник трябва да започне да му плаща исканата сума от 1 000 лева, за да не покаже снимките и да не ги качи в интернет. Допълнително го заплашил, че ако не му даде пари, ще го пребие отново.