Спря на инвалидно място пред магазин, тръгна да гази дошлите полицаи

Спря на инвалидно място пред магазин, тръгна да гази дошлите полицаи

Пловдивчанин, дръзнал неправомерно да спре на инвалидно място пред голям супер маркет, отнесе акт и преспа в ареста. Мъжът позиционирал возилото си на синьото парко място, най-близо до входа. Той е нямал поставен стикер, позволяващ тези му действия.

Междувременно на паркингът се намирал екип на полицията. Един от униформените забелязал наглеца и се приближил до колата. Служителят на МВР направил забележка на водача и го накарал да се премести. В същото време на пространството пред магазина имало редица свободни места за спиране.

Раздразнен от забележката, пловдивчанинът попитал униформения: „Ти какъв го играеш тука бе, ало ?”, след което с мръсна газ и свистене на гуми потеглил. Колата на наглеца минала на по-малко от педя от крака на полицая.

Колата бола отбита и спряна от колегата на униформения. Водачът бил свален от превозното средство и качен в патрулка. От там – в близкото районно, където мъжът прекарал 24 часа. За капак се сдобил и с акт за дребно хулиганство. Това не било всичко. Нервакът се изправил и пред съда за определяне размера на санкцията. Магистратите го наказаха с 200 лева глоба.