Срам във футбола! Кокала яхнал пиян джипа си, хванаха го

Срам във футбола! Кокала яхнал пиян джипа си, хванаха го

Една от легендите на Левски Емил Велев – Кокала, който е последният треньор, извеждал „сините“ до титлата през 2009 година, е спрян от полицията в Етрополе за шофиране в нетрезво състояние.

От районната прокуратура изписват само инициалите на водача, но според блиц става дума за Емил Велев. Срещу Кокала е започнато бързо производство, след като дрегерът е отчел 1.7 промила.

Ето какво е решението на районната прокуратура в Етрополе:

Районна прокуратура Етрополе започна бързо производство срещу Е.В. за управление на МПС с концентрация на алкохол. На 25 юни 2020г. около 02.20 часа в град Етрополе, Софийска област, на булевард „Руски“ е бил спрян от служители на Районно управление на МВР Етрополе лек автомобил, марка „Мазда“ модел „ЦХ5“ с водач Е.В. на 58 години.

При проверката с техническо средство – Дрегер е констатирано наличие на алкохол 1.7 на хиляда.

На същата дата е започнало бързо производство срещу водача за престъпление по чл.343 б ал.1 от НК. На същия е предявено обвинение с постановление на РП Етрополе от 25.06.20г. Взета му е мярка за неотклонение „Подписка“.

Наблюдаващият прокурор е предприел мерки за своевременно и законосъобразно провеждане на разследването, както и за събиране на доказателства, установяващи правото на собственост на превозното средство, с цел обезпечаване за отнемането му в полза на държавата, тъй като същото е послужило за извършване на престъплението, за което ще бъде сезиран Районен съд Етрополе. Моторното превозно средство е приобщено като веществено доказателство по делото.