Срам и позор! Обирджията на банка от вчера се оказа син на известен българин

Мъжът, който вчера ограби клон на Пощенска банка на бул. „Цар Борис III“ в София, се оказа син на много известен българин. Обирджията е наследник на популярния роден скулптор Георги Чапкънов.

Както медията ни вече съобщи, той е заловен от полицията. По данни на органите на реда младият мъж е криминално проявен и е бил любител на скъпия бял прах, който хвърля употребилите го в екстаз. Той е задържан за 72 часа, като предстои да му бъде определена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Припомняме, че вчера маскиран мъж заплаши с пистолет персонала на банков клон в търговски център на булевард „Цар Борис III“ в столицата и успя да открадне 11 000 лева, а в понеделник също имаше банков обир – на бул. „Мадрид“ в София, при който нападателят задигна около 15 000 лева.

В рамките на вчерашния ден извършителят бе установен. Той е задържан. С него е работено цяла нощ. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов по повод извършителя на въоръжения грабеж на банков офис на бул. „Цар Борис III“ в София вчера. „Имаме безспорни доказателства. Материалите предстои да ги докладваме на районна прокуратура“, уточни той.

Той е задържан за 72 часа, като предстои да му бъде определена мярка за неотклонение – „Задържане под стража“. Той е криминално проявен и е дължал пари и е решил по най-лесния начин да си ги набави. „За предишните 3 обира подозираме един и същи човек. Но вчерашният и предишните обири нямат нищо общо“, обясни още Иванов.

Той коментира и срещата между МВР и банките заради зачестилите обири: „Срещата беше ползотворна, дадоха се идеи и от двете страни. Идеята е, че всички трябва да действаме заедно“. „На първо място ще засилим полицейското присъствие, където има банкови институции и фирми, които оперират с по-големи парични средства. Отделно колегите от териториална полиция ще посетят всички тези обекти“, посочи Иванов и допълни, че предстоят срещи със собствениците, анализ и ще се дадат съответните препоръки. „Да може да създадем такива условия, че да може да сведем тези посегателства до минимум, да обезкуражим хора, които имат такива намерения, а ако не дай си Боже стане, да бъдат хванати извършителите“

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share