Сред биячите на момчето от „Лагера“ била и бившата му приятелка

Сред биячите на момчето от „Лагера“ била и бившата му приятелка

Бившата приятелка на битото в столичния квартал „Лагера“ момче е била сред групата, била 13-годишното момче.

Полицията е образувала досъдебно производство за побоя и издирва нападателите. По случая вече са разпитани пострадалият ученик и майка му.

Припомняме, че многочислена група тийнейджъри се гаври със свой връстник в столичния квартал „Лагера“. Биячите заснемат целия побой и сами го публикуват в социалните мрежи. Случаят е от края на декември. След тази случка, около 5 дни по-късно, биячите отново се връщат на баскетболното игрище за саморазправа, но с други хора от квартала.

„Те са дошли отново преди няколко дни, били са въоръжени. Имали са ножове, боксове. Говорим за 15-16-годишни младежи, за група от около 20-30 души от други квартали“, обясни Йоана Лазару пред bgonair.bg.

Появяват се отново по тъмно, но жителите на квартала успяват да предотвратят друг инцидент и викат полиция.

„Идеята ни беше да кажем на тези хора да не идват тук, защото са конфликтни и вече неведнъж създават проблеми на територията. Неведнъж им е правена забележка. Те идват и продължават да правят тези неща. Идват момчета от „Надежда“, „Дружба“ и други квартали при момиченцата тук. 14-15-годишни деца са готови да се колят и бесят“, разказаха живущи в кв. „Лагера“.

След побоя 13-годишното момче е с наранявания по лицето. Не се знае повече за състоянието му, защото родителите му отказват да говорят. Съседите им обаче казват, че нападнатото момче не е конфликтно.

Сред нападателите е била и бившата приятелка на момчето. А причината за агресията остава неясна.

„Един купон и едно заглеждане на момиче до какво водят. Момчето само я е погледнало. Ако е станало нещо повече, тогава щяхме да гледаме репортаж за убиване на дете“, каза друг жител на квартала.

В Софийската районна прокуратура вече са докладвани материали по случая.