Стайко Стайков вилнял в ресторант преди ареста, заплашвал кръчмаря, а с него била…

Милионерският наследник Стайко Стайков е вилнял с охраната си в тузарски ресторант в софийския квартал „Лозенец” в сряда следобед, малко преди да бъде зрелищно арестуван от ченгета от Четвърто РПУ заради арогантно поведение и опит да осуети полицейска проверка.

Според наш надежден източник, преди полицаите да спрат за проверка бронираното „Ауди” на Стайков-джуниър и ескортиращия го джип с въоръжени охранители, ченгетата са получили сигнал от свой цивилен колега за възникнал конфликт в баровски ресторант до хотел „Маринела”.

„Стайко Стайков е опитал да влезе в ресторант с въоръжените си бодигардове и след като му е било направена забележка от собственика, се е стигнало до размяна на реплики и отправени заплахи. Ресторантьорът обаче отказа да подаде жалба”, разкрива запознат с предисторията на екшъна.

Стайко Стайков бе арестуван, тъй като отказал да си предостави документите за проверка и нагло казал на полицаите, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в бронираното возило сред въоръжени гардове. Наследникът на алкохолния император позвънил и на тел. 112, за да съобщи, че го отвличат.

В лимузината до Стайко Стайков по време на ареста му се е возила и Мартина, дъщерята на разстреляния през 2003 г. висаджийски бос Румен Маринов – Нарциса. 20-годишното момиче е гадже със Стайко от около месец. Мартина не е била арестувана заедно с възлюбения си.

Заради екшъна с ченгета от Четвърто РПУ, Стайко Стайков рискува нови две обвинения, които даже могат да го върнат за постоянно в ареста. Той е сред обвиняемите за данъчни престъпления, контрабанда и производство на нелегални цигари и участие в организирана престъпна група, ръководена от баща му Миню Стайков. За разлика от татко си обаче, Стайков – младши отърва килията, след като в началото на 2019 г. бе пуснат на свобода под гаранция.