Станимир Станев: Категорично не е вярно, че Любенов е ескортиран от полицаи

Станимир Станев: Категорично не е вярно, че Любенов е ескортиран от полицаи

„Категорично не отговаря на истината информацията, че водачът на „Порше“ Димитър Любенов е бил покровителствен от полицията и преди катастрофата е спрян от полицаи и ескортиран от тях. Това поне показва нашата проверка, която е в момента. Единственото, което отговаря на истината е, че служителка на Шесто районно управление е била на пътнотранспортното произшествие и е изнасяла беседи“. Това каза по Нова Телевизия гл. комисар Станимир Станев, зам.-главен секретар на МВР по повод тежката катастрофа на Околовръстно шосе в София, при която загина 69-годишен французин.

Водещият на „Здравей България“ Виктор Николаев припомни на полицейския шеф как свидетели са описали въпросната полицайка, която е била на мястото на катастрофата – служителката на МВР, тя беше в неестествена близост с извършителя на престъплението и неговия съдружник, кикотене, физически контакт, потупване, фамилиарничене. Това е уронване на престижа на много достойни работещи служители в МВР и изключително наподобява случая Семерджиев, казва свидетелката Биляна Борисова.

„Както всички знаете, извършителят на деянието е бил с алкохол и с употреба на наркотици. Конкретното му поведение е било плач до агресия, тоест на двете крайности, и с цел да бъде извършен нормален оглед и да приключваме процесуално-следствените действия на място, колежката е изпратена там, за да му окаже чисто психологическо въздействие. Тя се е държала така, за да го успокои и той да даде показания. Тя е изиграла пълноценно своята роля и чисто психологически му е влияла. Така че този случай няма нищо общо с онзи на Семерджиев. Общото между двамата шофьори е, че обичат високите скорости и карат неразумно“, уточни гл. комисар Станимир Станев, цитиран от novini.bg.