Стара вражда и много пиене довели до кървавата трагедия край Своге

Стара вражда и много пиене са довели до кървавата трагедия край село Церово, завършила с два трупа. Това разказва пред в. „Марица“ вдовицата на 63-годишния охранител Гешо, който застреля своя колега Радослав и после се самоуби в дърводелския цех край селото, което е близо до Своге.

Ангелина и пазачът, известен повече с прякора си Буров, живеели заедно от година, а преди месец сключили граждански брак. Тя има две деца от предишния си мъж, които и в момента живеят при нея.

Преди време между Гешо и Ради, който по принцип работел като общ работник, избухнал скандал. „Ради ме нагруби и мъжът ми побесня. Удари го с юмрук, а после и с една летва, но това беше преди няколко седмици“, разказа Ангелина, която мислела, че конфликтът е приключил.

В неделя тя, Гешо, брат й и цялата фамилия се събрали на великденска трапеза. Купонът започнал още по обяд и вървял със солидно количество алкохол. Гешо трябвало да застъпи на смяна в цеха вечерта. В момента той бил останал единствен пазач, защото неговият колега Иван, с когото се редували, починал на 8 март. Затова временно в тази роля влязъл Ради.

Към 20 часа в дома на Ангелина дошъл шефът на фирмата Борислав, за да закара Гешо в дърводелския цех, който е доста далеч от Церово. Жената и едно от децата решили също да се разходят до горе и да занесат почерпка за Великден.

„Гешо и Ради пийнаха по бира и всичко си беше наред, към 22,30 часа шефът им реши да си тръгва, качи мен и детето, за да ни свали в селото. Ради, на когото смяната свърши, реши да остане горе във фургона да преспи“, разказа Ангелина.

Вероятно в следващия час се е стигнала до свадата между двамата колеги, завършила със смъртта на Ради. Той бил застрелян с ловната пушка, която Гешо държал горе в цеха.

Към 23,30 часа убиецът се обадил на шефа си Борислав и му казал, че е убил Ради и смята да се самоубие. После затворил телефона и спрял да вдига. Шефът му веднага запалил колата и подкарал към цеха. Когато стигнал там, заварил двата трупа на двора.

Гешо бил оставил и бележка до жена си, в която пишел къде има скрити пари, с които тя да плати погребението му.

Ангелина разбрала за трагедията около 4 часа през нощта, когато полицаите дошли да я отведат в управлението, за да я разпитат.

Самата тя е убедена, че Гешо е планирал убийството, но няма обяснение защо е взел фаталното решение.