Стефан Стефанов-Чефо: Не съм „готвил“ наркотици, правех си пиратки

32-годишният Стефан Стефанов, по прякор Чефо, е крими героят, чийто дом атакуваха ченгетата от Четвърто РУ в петък. Според полицейската хроника, в апартамента му в ж.к.“Меден рудник“, униформените са намерили около 10 грама пико, както и прекурсори за изготвяне на наркотици и техни аналози. В същия момент там са били още два познайници на полицията – 29-годишният Недялко Митев и 32-годишният Красимир от Несебър.

Самият Чефо обаче твърди, че не са намерили нищо съществено и твърденията на ОД на МВР в Бургас били лъжа. Днес той се обадил в редакцията на Флагман.бг. Дори изпратил копие от протокола за личен обиск, от който става ясно, че в себе си е имал кутия цигари и запалка. Стефанов обаче не е изпратил протоколът от претърсването на жилището.

От 10 години не се занимавал „с такива работи“ и бил чист, твърди той. „Намериха само два разредитела и фосфор. Това ли са прекурсорите?“, запита риторично Стефан Стефанов. На въпрос на Флагман.бг: За какво използва разредителите и фосфора, той отсече: „Правя си пиратки. Забранено ли е?“, след което със завидни познания за всеки химик уточни съставките на двете вещества и отправи предизвикателство.

„Искам да видя дали някой ще може да направи пико с тях? Чакам да видя?“, допълни той. Чефо е известно име в ъндъграунда. Той е следен под лупа почти месец от органите на реда. Стефанов е криминално проявен и осъждан. През 2018 година е лежал зад решетките.

Припомняме, че през април аверът му Недеялко бе закопчан точно докато излиза от апартамента на Чефо. Според полицейската сводка от този ден, Митев се опитал да се оттърве от наркотиците, но криминалисти са го задържари. Днес Чефо твърди, че и приятелят му е невинен.

По думите му в апартамента са намерени само кутия с цигари и запалка.