Стилът на ромските барони лихвари: Бой с метална палка и парче от бордюр

Бой с метална палка и бетонно парче от бордюр. Това е преживял един от длъжниците на арестуваните ромски барони лихвари в столичния квартал „Христо Ботев“. Това става ясно от съобщението на спецпрокуратурата, която повдигна обвинения на четирима от задържаните при акцията в понеделник.

Двама от тях са братя и са били тартори на престъпната банда, като за тях ще бъде поискано от спецсъда постоянно задържане под стража. На друг участник в групата е определена мярка за неотклонение „подписка“, а четвъртият (който е син на ръководителя на групата) за момента е без мярка за неотклонение.

Срещу четиримата е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за лихварство, изнудване и разпространение на наркотици, съобщиха от прокуратурата.

Криминалните авторитети от ромската махала бяха задържани на 2 септември 2019 г. при мащабни съвместни действия на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Според събраните доказателства групата е действала от началото на 2016 г.

Предоставяла е парични заеми срещу високи лихви, като в случай на ненавременно погасяване на задължението, лихвите са били умножавани. Онези длъжници, за които връщането на заема е ставало непосилно, са били заплашвани (включително и техните семейства) и физически малтретирани. Установени са длъжници, на които участници в групата са нанесли средни и леки телесни повреди.

Събрани са доказателства, че участниците в групата за разпространявали наркотици в различни райони на столицата.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share