Столичани алармират за опасно кръстовище

Шофьорите по бул. „Скобелев“ често се движат със скорост, доста по-висока от позволената за населено място, особено когато се спускат от пл. „Руски Паметник“ към бул. Стамболийски. Но по-голямата опасност идва от левия завой и в двете посоки. Светофарната уредба позволява едновременното продължаване направо и завой наляво и в двете посоки. По този начин водачите, правещи ляв завой, поради тежкия насрещен трафик предприемат рисковани маневри, сигнализира зрител на Bulgaria ON AIR .

А още по-лошото е, че едновременно с това преминават и пешеходци, които трябва да отварят очите си на четири за внезапно появили се автомобили, движещи се с голяма скорост. Положението става още по-тежко, когато коли от насрещното движение преминат на жълто-червен сигнал.

Въпросното кръстовище се ползва от голям брой пешеходци. В близост до него е голям хранителен магазин и входът на парк „Възраждане“. Почти постоянно пресичат деца и майки с колички. Пешеходците са под постоянна заплаха да бъдат „пометени“ от коли, опитващи се да избегнат поредният потенциален сблъсък с друг автомобил.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share