Стоян Мавродиев на нож с Димитър Ламбовски, нямал къща в Гърция

Стоян Мавродиев на нож с Димитър Ламбовски, нямал къща в Гърция

В отворено писмо до медиите, бившият председател на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев заяви, че не притежава къща в Гърция. По думите му причината за това писмо е клеветническа кампания срещу него и Димитър Ламбовски, с цел отклоняване вниманието от скандала с видеото, в което той се обръща към Христо Иванов с реплика за Младен Михалев-Маджо.

„След огромния публичен конфуз за председателя на партия „Да, България“ и нестихващия скандал, в определени медии бяха разпостранени анонимни твърдения, че аз притежавам къща в Гърция, а за повече сензационност бяха намесени имената на премиера Бойко Борисов и на депутата от ДПС Делян Пеевски. В този компромат няма грам истина!“

Не притежавам къща в Гърция и това лесно може да се провери в имотните регистри на страната. Наети от мен гръцки адвокати работят от две седмица по жалба за изнудване срещу Димитър Ламбовски. Събрани са доказателства за заплахите на Ламбовски към мен – за поискан рекет в особено големи размери, както и заплахите му да съсипе мен и посочените по-горе политици, обясни Мавродиев.

Тъй като мястото на престъпното деяние е в Гърция – искът ми е адресиран към гръцките власти. Вече са сезирани следствените органи и прокуратурата в Гърция. В момента, в който бъдат предприети действия от гръцките власти, ще ви информирам с всички подробности.

Според тях публикацията на „Свободна Европа“ се правят манипулативни внушения. Български адвокати ще подадат жалби в българската прокуратура срещу медиите, позволили си да тиражират анонимните съчинения с абсолютни лъжи срещу мен, заключи той.