Страшна драма! Единият от работниците, загинал край АЕЦ „Козлодуй“, трябвало да се пенсионира

Спряно е строителството на площадката на Държавното предприятие „Радиоактивни отпадъци” край Козлодуй. В понеделник там загинаха двама работници и бяха ранени още двама. Към момента по случая работят всички ресорни институции, за да се изясни причината за трагичния случай.

Единият от загиналите е от град Мизия. Оставали му само няколко месеца, докато се пенсионира. Напуснал старата си работа и отишъл на този строеж, за да взима по-висока пенсия, съобщава Нова телевизия.

„Четиримата са били в изкопа, а около тях са били кранисти, технически ръководител и лица, които са длъжни да стоят на работното място”, обясни Георги Разложки, зам. изпълнителен директор на ДП РАО. Все още не е ясна причината, поради която 5-метровите метални конструкции са рухнали върху хората.

От фирмата-изпълнител твърдят, че са спазени всички правила за безопасност. От Държавното предприятие „Радиоактивни отпадъци” осъществяват надзор, но и те могат да влизат в обекта само съгласно специален режим.

„Ние сме със специални пропуски за достъп”, заяви Ина Стефанова, главен инженер ДП РАО. Досъдебното производство под надзора на Окръжна прокуратура – Враца е образувано за професионална небрежност. Разследването пък ще поеме Националната следствена служба.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share