Страшно! Какво откриха в къщата във Ветово, където страшен взрив

Над 30 кг взривни вещества са били открити в имота във Ветово, в който днес преди обед избухна взрив. Това е установено от групата по взривни вещества, която спешно пристигна в градчето, съобщава „Монитор“. Инцидентът стана към 10 часа в двор на къща, намираща се на около 200-300 метра от сградата на общината.

При взрива пострада 51-годишен мъж, собственик на имота. Самият той първоначално дал информация, че е избухнала тротилова шашка. Човекът е настанен в неврологичното отделение на русенската болница с комоцио и няма опасност за живота му. Ако състоянието му позволява, утре ще бъде разпитан от разследващи. Заради инцидента бяха евакуирани училището, детската градина, общинската администрация и хората от близките къщи.

Утре те ще работят, а още днес евакуираните 25 души ще могат да се приберат по домовете си. За пострадалия мъж се знае, че е работил в меднообогатителния комбинат в Сеново – звено на компанията „Каолин“.

По образование е минен инженер и с това е била свързана и работата му. Според неофициална информация е имал проблеми в семейството и дори е потърсил психиатрична помощ при специалист. Разследването ще изясни как мъжът се е снабдил с взривните вещества и с каква цел ги е съхранявал в дома си.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share