Стрелецът на пътя край Добрич е рецидивист

Стрелецът на пътя край Добрич е рецидивист

Районната прокуратура в Добрич образува дело за хулиганството на пътя, за което съобщихме вчера. 37-годишният Илтер А. произвежда изстрел с газов пистолет след засичане на пътя, принуждава другия водач да спре и да излезе от автомобила си и му нанася удар в лицето с юмрук.

Хулиганството е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане за закана с убийство и унищожаване на чужда движима вещ.

Инцидентът станал около 11 часа на изхода на Добрич в посока Варна между автомобил Рено и Ауди. Водачът на френската кола Пламен Михов пътувал към Варна. 37-годишният Илтер започнал да го преследва с управлявания от него автомобил „Ауди“, с регистрационен номер ТХ4090ХР.

Произвежда изстрели с газов пистолет с цел да принуди водача на Реното да спре. След като го застига, успява да го изтласка от пътя, за да го принуди да спре. След като Михов излиза от колата си, Илтер му нанася удар с юмрук в лицето. Потърпевшият е със счупен нос и множество охлузвания.

Илтер А. е задържан за 24 часа. Районната прокуратура в Добрич ще внесе искане в Добричкия районен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“.