Студентът, причинил катастрофа с патрулка, се споразумя с прокуратурата

Младежът, който причини катастрофа с патрулка на Околовръстното на Асеновград, стана клиент на Темида. Припомняме, че полицейско преследване завърши с катастрофа по-рано този месец. Екшънът се разигра около 14:00 часа на 3 октомври, след като автоконтрольор от РУ-Асеновград вдигнал стоп палка срещу шофьор на мотоциклет на булевард „Цар Асен“.

Водачът обаче не се подчинил и продължил по пътя си. Служителите на реда тръгнали след него. Преследвали го близо километър в северната индустриална зона на Асеновград, преди произшествието. Въпреки че моторът изхвърчал от пътя, младият водач успял да избяга от мястото преди да пристигнат криминалистите. При катастрофата пострадал служител на реда.

Момчето било издирено и задържано. Оказало се, че е студент в Аграрния университет в Пловдив. Срещу него били повдигнати три обвинения – за това, че е създал опасност за сигурността на останалите участници в движението и е предизвикал ПТП, за това, че е възпрепятствал униформените да изпълнят служебните си задължения и за това, че е причинил лека телесна повреда на полицай, изразяваща се в кръвонасядане в дясната ръка.

Преди дни Районният съд в Асеновград дал ход на съдебното следствие срещу него. Делото не тръгнало по общия ред, тъй като обвиняемият се споразумял с прокуратурата. Той се признал за виновен по всички обвинения.

Съгласно споразумението на младежа била наложена глоба от 500 лв. за това, че не е спрял на стоп палката, нито при подадените светлинни и звукови сигнали. По обвиненията, че е предизвикал ПТП и е причинил телесна повреда на полицейски служител, младият мъж бил осъден на пробация за период от една година. В продължение на година ще бъдат изпълнявани задължителните мерки „регистрация по настоящ адрес“ и „срещи с пробационен служител“ два пъти седмично.

Иззетият мотоциклет марка „Малагути Фантом“ ще бъде върнато на притежателя си. Младият клиент на Темида обаче ще бъде лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от една година.