Съвети: Как да опазим колата си от автоджамбазите?!

Съвети: Как да опазим колата си от автоджамбазите?!

Повечето собственици, вероятно, знаят редица способи да защитят своите автомобили от кражба – аларма, GPS-тракер и други съвременни устройства. Но има и други, не толкова високо технологични средства, които ще направят вашият автомобил по-малко привлекателен за потенциалните автоджамбази.

Освен това, трябва да се отчете, че в последно време престъпниците все по-често се интересуват от автомобили среден клас, а не от премиума.

Експерти разказаха лесни 6 начина за обезопасяване на автомобила, които лесно и ефективно ще ви помогнат да предотвратите възможното престъпление.

При паркиране завъртете гумите в някоя от посоките. В дадения случай за крадците ще бъде по-трудно да изтеглят колата ви.

По този начин, злосторниците ще трябва да изгубят доста повече време, за да откраднат вашата кола, а това може да е достатъчно за това, те да изгубят интерес към вашата кола.

Автомобилна аерография

Не всички обичат рисунките по колите си, но запомнящият се автомобил, по правило, плаши крадците.

Тези коли се открояват в задръстване, и ако собственикът действа бързо, злосторниците просто няма да могат да достигнат до своето скривалище.

Освен това, те няма да могат веднага да продадат капаците и вратите, които са изрисувани, защото ще се наложи те да бъдат пребоядисвани, което пък намалява приходите и усложнява извършването на престъплението.

Опаковайте електронния си ключ във фолио

Устройствата, които прихващат сигналите и в крайна сметка позволяват на крадците да откраднат колата ви без ключ, много лесно могат да бъдат купени в интернет.

Когато ключът е в пределите на досега на тези устройства, престъпниците може да копират кода и с лекота да откраднат вашия автомобил.

За да защитите ключовете си от подобни хакерски атаки, увийте ги в готварско фолио, докато сте си у дома. Металът ще помогне за блокиране на сигналите.

Маркирайте прозорците си

Много сервизи в момента предлагат услуги по маркиране на стъклата и огледалата с помощта на идентификационния номер на автомобила.

Този полезен трик значително намалява риска от кражба. Ще са необходими пари и време, за да се сменят всичките стъкла, което прави престъплението не толкова рентабилно.

Пазете своята кола

Съществува и така наречената теория на счупените прозорци, според която наличието на някакъв безпорядък помага за бъдещия развой на безпорядъка или извършването на престъпление.

Ако вие оставите чист, добре поддържан автомобил дори и в най-опасния район на вашия град, то, най-вероятно, той ще си остане недокоснат доста дълго време.

От друга страна, ако той има счупен фар или стъкло, той ще бъде разграбен за часове.

Грижата за автомобила говори за това, че собственикът държи на него, а това означава, че той, вероятно, е снабден с добра аларма, и собственикът бързо ще забележи, ако колата изчезне.

Скрийте стар телефон в колата

Това ще помогне за проследяването на местонахождението на автомобила, ако той бъде откраднат. Убедете се, че телефонът е включен и зареден.

Препоръчва се също предварително той да бъде синхронизиран с Google и така нататък, за да може после бързо колата да бъде намерена с функцията „открий устройството“.

Споделете тези полезни съвети с вашите приятели. Може би, те с тях ще спасят своите автомобили от кражба.