Съдебна драма в Пернишко: Свекърва изхвърли багажа на снаха си на улицата, детето й получи пристъп

Съдебна драма в Пернишко: Свекърва изхвърли багажа на снаха си на улицата, детето й получи пристъп

Снаха и свекърва от пернишкото село Гигинци влязоха в „Съдебен спор“ по Нова телевизия. Боряна Стоименова е завела иск срещу свекърва си. Причината е дългогодишна омраза от страна на свекърва й към нея, която ескалирала в тежка систуация: свекървата Маргарита изхвърлила багажа на снаха си Боряна на улицата, пред очите на двете й деца и отказала да даде лекарството на болното от епилепсия дете. Вследствие на което детето получило пристъп.

„С мъжа ми живея на семейни начала повече от 10 години. Имаме две деца – на 10 и на 2 годинки. Госпожа Маргарита Арсова явно не ме харесва от самото начало. В крайна сметка аз живея със сина й, не с нея. Нямаме нищо общо, ние не сме се събрали, за да се харесваме.

На 23 юни след едномесечни дразки, неприятности и пускане на жалби в прокуратурата от моя страна, тъй като тя си позволяваше да спира тока, да сваля електромера, да вика безцелно полицаи. На 23 юни, излизайки с децата си и връщайки се намерих вещите си на улицата…, разказва Боряна. Тя се яви в съда с медицинска яка на врата. Боряна обясни, че това е пречинено от падане.

„След този случай, явно от психическо напрежение, тъй като едното ни дете е с форма на емилепсия и хидроцефалия и е дете със 100 процента ТЕЛК, притеснение, нервен срив и това се случи. Тя, свекърва ми, скри лекарствата на детето и дори след молбите на полицаи не пожела да ги даде и детето направи пристъп“, разказва още Боряна.

„Тая жена не я искам повече вкъщи, тя се опита да ме отрови и тем подобни… слагаше ми нещо и аз заспивам“, разказва Маргарита пред репортер на „Съдебен спор“.

„Искате да кажете, че тя ви слага нещо в храната и водата?“, попита я репортерът. „Откъде да знам, но аз се чувствах нервно, недобре, доспиваше ми се“, шикалкави Маргарита. Една от причините Маргарита да не понася снаха си е, че „тя е толкова арогантна, че на право не издържам….тя просто иска да ме натиска, да ме умори, за да вземе къщата“.

В своя защита Боряна каза, че именно Маргарита се е обадила на сина си да идват да й помагат за къщата, да поддържат градината и да гледат кокошките. В един момент обаче таената неприязън ескалира.

В споменатия ден, прибирайки се към къщата в село Гигинци, Боряна заварва заключена врата със синджир и багажа й изхвърлен на земята. Тя документира всичко в снимки и вика полиция.

Дори и при този довод Маргарита не си даде ината и продължи да отрича, че е изхвърлила багажа на Боряна, като се оправда, че ходила на лекар и той казал да не пипа нищо с дясната ръка.

„Синът ми беше женен за друга жена от село Ярджиловци. Има две момичета. Тя ги раздели. Очаквам и с магии. Сина ми в продължение на 10 години не е дал един лев на тези деца. Но на нея, Боряна, не й мига окото“, гневи се Маргарита пред камерата.

Свекървата все пак призна, че наистина е писала жалба, за да й бъде свален електромера и спрян тока, за да си тръгне Боряна от нейния дом.

Съседки също застанаха пред камерата на Нова телевизия и защитиха комшийката си. По думите на кметицата- приятелка на Маргарита, тя не ги иска в дома си, само за малко да ги вижда, а те се били самонастанили. „Започнаха да си живеят тука, сина й в чужбина, тя сама. Жената от февруари месец наполовина килограми е направила, личи й че не е добре“, разказва кметицата.

Боряна обвинява Маргарита, че при изхвърлянето на багажа й е откраднала чантата с документи, включително и медицински, кръщелни свидетелства на децата и 3000лв.

Оказва се, че три дни преди да бъде изгонена Боряна, свекърва й Маргарита продала имота на своя зет. Това също е оспорвано в съда от Боряна Стоименова, тъй като след смъртта на съпруга на Маргарита, наследници са всичките й деца. А с подобно си дейстиве Маргарита лишавала останалите наследници от наследство и се обявява за единствен собственик.

След случката в багажа синът на Маргарита и партньор на Боряна не е в добри отношения с майка си. Той е международен шофьор и е в чужбина, но е дал на Боряна пълномощно, с което да го представлява в съда.

Останалите наследници също са подали иск в брезнишкия съд за подялба на наследството, каза Боряна.

На въпрос, приема ли Боряна, че е разбила семейството на сегашния си мъж, тя заяви, че всеки решава сам по кой път да тръгне и с кой да живее. „Не съм отишла да го взема насила и да го заведа някъде“, казва Боряна. По думите й децата от различни бракове се познават и общуват помежду си, когато баща им си е България.

На въпрос на съдебен заседател дали някога Боряна се е разбирала с Марагарита, Боряна отговори: „Да, разбирала съм се, когато тя е в нужда“.

Повечето от съдебните заседатели в предаването гласуваха в полза на Боряна. Съдията обаче отхвърли исковете на Стоименова. Първият, защото няма правно основание и не е наследник на имотите, з да претендира за тях и второто – защото няма досататъчно доказателства за откраднатата чанта.