Съдът в Добрич защити жена, жертва на домашно насилие от бившия си приятел

Съдът в Добрич защити жена, жертва на домашно насилие от бившия си приятел

Районен съд Добрич постанови мерки за защита спрямо 34-годишна жена, жертва на домашно насилие и закана за убийство от бившия си приятел.

29-годишният Денис М., с когото потърпевшата Ажда С. съжителствала до месец януари тази година, няма право да я доближава на разстояние по-малко от 100 /сто/ метра, забранява му се да осъществява контакти с нея под каквато и да е форма, включително по телефон, чрез електронна или обикновена поща и факс, както и да посещава определени населени места, райони и обекти, в които тя пребивава или посещава.

Денис и Ажда съжителствали на семейни начала в продължение на няколко години, като във времето на тяхното съжителство жената нееднократно ставала жертва на насилие от страна на мъжа. От страх, тя не подавала сигнали към органите на реда за налаганите й физически и психически тормоз.

През януари 2021 година 34-годишната потърпевша успяла да сложи край на семейните си отношения с обвиняемия, но това не сложило край на упражняваното спрямо нея насилие. Жената била следена, заплашвана, тормозена, като се стигнало до там, че на 24 март 2021 година, 29-годишният мъж се заканил да я убие. В ранните часове на деня, след като предварително причакал пострадалата да тръгне към работното си място, на улицата и пред очите на свидетели, обвиняемият залял жената със запалителна течност и я заплашил, че ще я запали. Жената успяла да избяга и този път подала сигнал в полицията.

Към момента Денис М. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 144, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НК.

Определението на Районен съд – Добрич е окончателно.