Съдът остави убиеца Йоан Матев в ареста

Софийският градски съд остави в ареста Йоан Матев. Той е подсъдим за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина преди 4 години.

Няма данни за изменения в доказателствата и обстоятелствата по делото, реши съдът. Матев е с най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража в последните 2 години и 9 месеца, пише BTV.

От началото на наказателното дело досега Матев не е искал по-лека мярка за неотклонение, а процесът е на финала, отбеляза адвоката му.

Според защитата подходяща в момента е мярката за неотклонение „домашен арест”.

Припомняме, че на 2 юни 2015 година убийството на ученика Георги Игнатов шокира столичани и породи много въпроси. Сигнал на 112 подава приятелката му Лора Крашевска, на която наръганото момче се обадило веднага след случилото се. Двамата имали уговорка да се видят на определено място в парка, заедно с приятели. Лора намерила момчето на една от пейките в района, обляно в кръв и с рана от нож. По-късно по време на делото и при преслушване на позвъняването до 112 се оказва, че спешният номер е набран от телефона на Лора, но човекът подал сигнала се представя за Ангел.

Дълго време разследващите нямаха яснота кой би могъл да извърши нападението над ученика. Имаше съмнения, че мотивът за убийството е любовен триъгълник или просто ревност. Причината беше, че известно време преди Георги да бъде наръган, момчето имало конфликт със стученик на приятелката си.

Жоро го помолил да не си качва снимки с Лора и така между двамата се породил конфликт. По-късно обаче стана ясно, че заподозряното момче има алиби и нищо не сочи той да има вина за случилото се. Разпространиха се кадри от камерите в Борисовата градина, на които се вижда момче, облечено с дънки, суичър и сини маратонки, което носи раница на гърба си и тича на излизане от парка.

По време на съдебния процес се оказа, че много хора са разпознали именно Йоан Матев на записите от камерите, но никой не е подал сигнал в полицията цяла година и половина след убийството.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share