Съдът показа парите от подкупа на Десислава Иванчева

Парите от подкупа по делото срещу Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет на район „Младост“ Петко Дюлгеров бяха показани в Апелативния специализиран съд, където процесът е към финала си. Банкнотите – 72 бр. от 500 евро и 200 бр. от по 100 евро – бяха в кафяви пликове, а в други имаше и още пари.

Близо 4 часа продължиха исканията, които Иванчева и Петрова отправяха към съда. Те настояваха да се изискват от КПКОНПИ сигналите от Александър Ваклин, да се извика на разпит шефа на фирма за строителен надзор, да им се предостави цялата документация за СРС от 19 март 2018 г. Също така искаха и да имат равни права с прокуратурата, както и отвод на съдията докладчик Мариета Неделчева. Всички искания бяха отхвърлени от съдебния състав с председател Георги Ушев.

В своите кратки обяснения Биляна Петрова твърди, че това, което е записано със СРС да казва на Иванчева „12 х 20“, всъщност не било разговор за подкупи, а за 240 лева, които Иванчева трябвало да й върне за самолетни билети. След като се изчерпаха исканията, съдът обяви, че дава начало на пледоариите. Тогава пък стана ясно, че Иванчева и Биляна Петрова имат различна линия на защита със своите адвокати и поискаха друга дата. Прокурорът ги упрекна, че това е опит за шиканиране на процеса. Той обясни, че те през цялото време са имали възможност да говорят със своите защитници и да си изясняват линията на пледоарията.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share