Съдът разпореди на Антон Михов, вилнял с G-класата, да даде проба за наркотици

Антон Михов, който предизвика зрелищното автомеле в събота на ул.“Митрополит Симеон“ в суперцентъра на Бургас, е дал проба за алкохол и наркотици след съдебно разпореждане, съобщи Флагман.бг.

Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров е изискал от съда принудителната мярка, защото съмненията са, че Антон е катастрофирал след употребата на тежки субстанции, може би коктейл от наркотици.

Магистратите са приели мотивите на държавния обвинител и 22-годишният джигит е принудително е заведен в здравно заведение да даде проба.

По изрично настояване на прокуратурата пробата е запечатана и пратена към Военноморската академия (ВМА), ръководена от началника на Националния оперативен щаб ген.майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. ВМА е солидна институция с висок кредит на обществено доверие и е гаранция, че няма да се стигне до подмяна.

Междувременно вече е ясно, че не е открит алкохол в кръвта на водача, но дали е използвал дрога, ще стане ясно до няколко дни.

Припомняме, че срещу Антон Михов е образувано бързо досъдебно производство за причиняване на имуществени щети в особено големи размери, но обвинението ще бъде преквалифицирано, ако пробата за наркотици е положителна.