Съдът реши: Скандалният Пеньо Мангъров остава зад решетките

Скандалният Пеньо Мангъров остава в ареста. Това реши пловдивският апелативен съд, който потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив. Той е обвинен в отвличане и изнасилване на момиче, станало в началото на януари 2019 г. в Пловдив и София. Апелативните магистрати прецениха, че са налице и трите предпоставки за оставане в сила на задържането под стража. Магистратите заключиха и че има достатъчно доказателства, че Мангъров е извършил престъплението.

Припомняме, че това е вторият арест за изнасилване за Мангъров в рамките на една година. През септември 2018 гой отново бе задържан за сексуално престъпление. През 2004 г. Пеньо е осъден на 8 г. затвор за изнасилване в Пловдив. Излиза през октомври 2010 година. През юни 2011 г. той е задържан от служители на ГДБОП в столичния квартал “Люлин”.

До ареста му се стига след продължило над половин година разследване. Мангъров е арестуван, защото изнудвал няколко жени за баснословни суми, биел ги, заплашвал ги с убийство, принуждавал ги да проституират и да му дават различни вещи – телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони.

Макар, че Мангъра има в досието си множество сексуални издевателства, той е доста популярен сред дамите. Преди няколко години две известни дами се хванаха за косите за него. Бившата му любовница Ели Кузмова -Владкова, и тогавашната му съпруга – Мис Силикон 2011 – Лили Иванова си размениха остри реплики в ефир на тема Чешкия.