Съдят днес спортистите, гаврили се с 16-годишен на Гребната база в Пловдив

Съдят днес спортистите, гаврили се с 16-годишен на Гребната база в Пловдив

20-годишният Християн Кочев, наборът му Пламен Тингаров и Кристиан Панайотов, които отвлякоха и се гавреха с 16-годишно момче в Пловдив, застават пред съда. В понеделник тримата се изправят пред магистратите от Окръжен съд.

По време на разпоредителното заседание ще стане ясно дали Християн, Пламен и Кристиан ще се признаят за виновни, или процесът срещу тях ще тръгне по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица.

Припомняме, че те го качили насила в автомобила на Пламен Тингаров и го отвели в района на Гребната база. Там единият го заплашил с нож и го принудил да се съблече гол. След това му нарязали дрехите на парчета и ги хвърлили, описва зверствата „Трафикнюз“.

Следващата серия от гаврата била да направят фотосесия на голото момче. Заплашили го, че ако не им плаща по 1000 лева всеки месец, ще пуснат снимките му във фейсбук и инстаграм. Освен това похитителите го ритали в слабините, а след това го накарали да пълзи в краката им и да чисти обувките им.

Момчетата са бивши възпитаници на спортното училище „Васил Левски” в Пловдив. Тренирали борба. Кочев е с криминална проява за шофиране след употреба на наркотици през пролетта на миналата година. Останалите момчета за пръв път се сблъскват с органите на реда.

Отвличането има и предистория. На 11 май 16-годишният и Кочев се срещнали случайно. Пострадалият бил с приятелката си. Християн се приближил към тях, като момичето било помолено да се отдалечи.

След това Кочев започнал да нанася удари с отворени длани и юмруци по главата и тялото на пострадалия. Заплашил го с нож и пистолет и поискал мобилния му телефон.

Пострадалият му го дал. Кочев проверил съдържанието и като забелязал наблизо преминаващи хора прекратил агресията си и се отдалечил.

Според обвинителният акт трите момчета са се гаврили жестоко с мишената си. Те снимали по-малкото момче с телефоните си, а клипчетата изпращали на приятели и познати. Накарали 16-годишния дори да пие вода от локва, както и др. унизяващи действия. Кочев му казал, че от понеделник трябва да започне да му плаща исканата сума от 1 000 лева, за да не покаже снимките и да не ги качи в интернет. Допълнително го заплашил, че ако не му даде пари, ще го пребие отново.