Съдят дрогиран шофьор, ранил жена при катастрофа в столицата

Съдят дрогиран шофьор, ранил жена при катастрофа в столицата

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 20-годишен младеж, управлявал автомобил след употреба на наркотични вещества и причинил пътно транспортно произшествие, при което е пострадала жена.

На 31.08.2020 г. около 01,50 ч. на бул. „Ситняково“ обвиняемият Х.Д. е нарушил правилата за движение по пътищата – карал е със скорост от 85 км/ч в населено място при позволена скорост до 50 км/ч. Приближавайки бул. „Мадрид“ той искал да завие на дясно, намалил скоростта и навил волана на автомобила. Вследствие на тези действия загубил управление над автомобила и той се блъснал в бетонната част на подлез. От удара е пострадала В.Б., която се е возела в автомобила. Получила е средна телесна повреда.

Пристигналите на място полицейски служители направили „Drug Test 5000“ на Х.Д., който се оказал положителен и мъжът бил изпратен за медицинско изследване в болница. Резултатите от него отчели наличие на тетрахидроканабинол.

В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи. Предстои делото срещу Х.Д. да продължи в Софийски районен съд.