Съдят мъж, извадил разпечатка на разговорите от телефона на жена му

Съдят мъж, извадил разпечатка на разговорите от телефона на жена му

Дело за незаконно събиране и използване на информация гледа тази седмица Районният съд в Девин. Поводът е незаконна разпечатка на разговорите на телефонен номер на жена, която бившият й вече съпруг поискал и получил от офис на мобилен оператор.

53- годишният родопчанин е международен шофьор. На 2 април 2019 г. той отишъл в офис на мобилен оператор и поискал от името на жена си детайлна разпечатка на разговорите за 6 месеца назад. От офиса му позволили и мъжът се подписал на няколко места от името на жена си, че тя е поискала информацията, предава „Марица“.

Жената е от сатовчанско село. Разбрала, че някой е искал разпечатка на телефонните й разговори месец по-късно, на 7 май, и подала жалба в съда.

Двамата били в този момент в процес на развод. Делото за незаконния интерес на бившият й вече съпруг е заведено по чл. 309, ал. 1 от НК, според който го грози от 1 до 6 години лишаване от свобода.

Бившите половинки, обаче, са склонили на споразумение.

Не е ясно ще бъде ли съден служителят в офиса на мобилния оператор за това, че незаконно е предоставил данните, с ясното съзнание, че прави нарушение.