Съдят пастор Даниел Хъл за блудство с 8 момчета в Сливен

Районна прокуратура – Сливен предаде на съд британски поданик, обвинен в извършване на блудствени действия спрямо осем момчета, съобщиха от Прокуратурата.

43-годишният Даниел Х. използвал положението им на зависимост, като пет от децата не били навършили 14-годишна възраст към момента на деянията. Те са осъществени в различни периоди от 2018 г. и 2019 г. в град Сливен.

Жители на квартал „Надежда“ в Сливен подготвят мирен протест пред съдебната палата в защита на обвиняемия. Това каза пред Мирослав Христов, пастор на евангелистка църква в квартала, цитира думите му БТА.

По думите му, децата, свидетелствали, че са станали жертва на блудство, са го направили от страх. Христов твърди, че Даниел Х. е станал жертва на интрига, но всъщност е помагал на много хора в квартала финансово, както и с уроци по английски.

Мъжът бе арестуван на 12 септември след двумесечна проверка по документиране на престъплението от служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП и служители на ОДМВР-Сливен. По информация на полицията той е бил задържан около 6 часа сутринта в дома си в сливенския квартал „Надежда“, където е бил заварен в едно помещение в присъствието на шест момчета.

Даниел Х. е познат на прокуратурата, тъй като през 2016 година е била получена европейска заповед за арест от Великобритания за предаването му във връзка с разследване за сексуални престъпления. В Сливен мъжът имал регистрирано сдружение, като се занимавал с проповедническа дейност.