Съдят по бързата процедура дъщерята на Цар Киро, хваната с 2 кила хероин

Дъщерята на Цар Киро – Събка Рашкова официално се сдоби с обвинение. Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо 46-годишната жена за това, че без надлежно разрешително е държала, с цел разпространение, високорискови наркотични вещества в особено големи размери – хероин с общо тегло 2054,68 грама на обща стойност 184 921,20 лева.

Събка и племенникът й Георги бяха задържани при операция на полицията, припомня TrafficNews. Наркотикът е открит в колан, който е носела Рашкова. Двамата се занимавали от няколко месеца с търговия с дрога. Хероинът е внесен от Турция. Той е бил закупен от южната ни съседка и прекаран през граница от дъщерята на Цар Киро. Щом пристигнала в Свиленград, Рашкова влязла в местно казино и се обадила на Георги да дойде да я вземе.

Двамата са били следени от полиция, който са спрели колата на жената на пловдивски булевард. Направен е обиск, при който е открит наркотика. Той бил скрит в колана на Събка. Тя е заявила, че наркотичните вещества са нейни.

По делото са изготвени експертизи, разпитани свидетели и др. Събка е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 28 февруари.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е от 3 до 12 г. „лишаване от свобода“ и глоба от 10 000 лв. до 50 000 лв.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share