Съпругата на убит велосипедист: Не искам мъст! Изпитвам болка, защото го няма

Има няколко очевидци, но те дават противоречива информация. Един е видял бял мерцедес, друг черен джип. Има разминаване и в часовете – според едните е било в 8:30, според други часът е бил 10 часа. Това заяви в ефира на Нова телевизия Силвия Господинова, съпруга на блъснатия и убит велосипедист на кръстовище в София Костанид Касабов.

По думите ѝ на това кръстовище няма камери. „На близките търговски обекти има, но качеството е много лошо и полицията прави усилия да го изчисти. На този запис видях как минава с колелото и след това просто не продължава. Няма поражения по велосипеда, обяснявам си го с това, че може да е поел удара с тяло, а може и да са му навлезли в пространството и да е отнесен от въздушната струя. Имаше много травми по тялото, защото при падането то е поело удара. Той не се качваше за пръв път на колело, съвестен шофьор е също така. Занимаваше се и с направата на велосипеди“, разказа още тя.

„Това което искам да кажа на шофьора е, че изпитвам болка заради това, че съпругът ми го няма, но не искам мъст. Надявам се, ако някой нещо е видял да съдейства на полицията“, призова още тя.

Припомняме, че повече от 40 дни МВР издирват шофьорът, който блъсна и уби велосипедиста Костадин Касабов на 21 октомври, около 8.20 часа, на бул.“Рожен“, близо до кръстовището с ул.“Петър Панайотов“.