Съпрузи в Пловдив се правят на магове, одрусаха болна жена

Съпрузи в Пловдив се правят на магове, одрусаха болна жена

Безработна семейна двойка от Пловдив използвала интересен метод да забогатее. Двамата решили да напуснат пределите на закона и да се възползват от наивни граждани. Пуснали обяви в различни интернет сайтове, където се представяли като „Маг А.“ и „Маг Н.“. Рекламата им съдържала информация, че притежават паранормални способности, че предлагат услуги по ясновидство, гадаене, восъколеене, разваляне на магии, оказване на помощ по свръхестествен начин при различни здравословни проблеми.

С тях се свързала жертвата М.З.К., която от дълги години имала здравословни проблеми и преживяла за кратко време различни житейски несгоди. Тъй като традиционната медицина не успявала да доведе до пълното й оздравяване, решила да потърси алтернативни методи, като попаднала на публикуваните в интернет обяви от измамниците.

Позвънила на „Маг А.“, която след като я изслушала й заявила, че ѝ е направена магия за болест, за раздяла с любим човек и неразбирателство с децата й, като можела да й помогне да развали направените й магии. За целта било необходимо „омагьосаната“ да й изпрати пари, срещу които да ѝ предостави различни амулети. Болната жена се съгласила на предложението й и започнала периодично посредством „Изи Пей“ да изпраща на ясновидката парични суми, а срещу тях получавала колети със свещи, оцветени течности, муски с текстове, написани на арабски език. Жертвата се доверила изцяло на измамницат изпълнявала различни ритуали по начин, обяснен й стъпка по стъпка. Дошло време да получи колет за „заключителният ритуал“, с който проблемите ѝ щели да приключат, но той не бил изпратен. Магьосницата пък спряла да вдига телефона си и се покрила.

Тогава болната жена решила да потърси друг, който да й окаже помощ посредством свръхестествените си способности и така попаднала на обявата на съпруга на измамницат, представящ се за „Маг Н.“. Той обяснил на жертвата, че ще развали магията чрез изпращане на предмети, с които да се изпълняват ритуали, срещу сумата от 200 лв. Магът не възнамерявал да изпраща каквито и да е предмети, а единствено целял да я измами.

След всичко болната баба се усъмнила и подала сигнал в полицията. Така съпрузите били закопчани с белезници, а срещу тях е повдигнато обвинение за измама и завличане с 900 лв.